Ook in deze moeilijke periode wil Woonstichting JOOST graag een goede buurman zijn voor haar huurders. Maar hoe? Nu de kantoren tijdelijk gesloten zijn en veel collega's vanaf thuis werken. Juist nu het zo belangrijk is om te weten wat er speelt en een helpende hand te kunnen bieden wanneer dat nodig is. Daarom heeft JOOST enkele initiatieven opgepakt om juist nu de verbinding te zoeken. En dat doet JOOST niet alleen.
JOOST werkt met vijf wijkteams. De wijkteamleden zijn in hun ‘eigen’ wijken te vinden en hét aanspreekpunt voor de huurders die er wonen. Normaal zijn die collega’s dus veel in de wijken te zien. Maar dat kan nu even niet. Alleen voor spoedzaken en spoedreparaties gaan de collega’s van JOOST nog op pad. Voor de rest lopen alle contacten telefonisch.
Toch wil JOOST ook nu graag huurders helpen. En JOOST niet alleen. Bij alle welzijnsorganisaties in het werkgebied van JOOST hebben zich veel vrijwilligers aangemeld die willen helpen. Deze vrijwilligers worden nu in contact gebracht met huurders van JOOST die hulp nodig hebben. Medewerkers van JOOST zijn hiervoor met een belactie gestart onder met name oudere huurders. ‘Hoe gaat het met ze? Kunnen wij ze helpen? Of kunnen wij ze doorverwijzen naar één van de vrijwilligers die zich hebben gemeld bij de welzijnsorganisaties.’ Denk aan boodschappen halen voor ouderen die nu niet de deur uit kunnen.
In deze moeilijke periode zien we dus veel mensen die hulp bieden in allerlei vormen. JOOST wil een aantal van deze mensen graag in het zonnetje zetten en verrassen met een mooie bos bloemen en een cadeaubon. Want juist in deze tijd is die goede buurman o zo belangrijk. Aan huurders van JOOST wordt daarom gevraagd: “Kent u een goede buurman of buurvrouw die extra aandacht verdient? Meld deze dan bij ons aan. Dan zetten wij deze namens u in het zonnetje!” Die buurman kan iemand zijn die voor anderen klaar staat in deze bijzondere tijd. Die nét iets meer doet om deze tijd goed samen door te komen. En dit zelf waarschijnlijk heel vanzelfsprekend vindt. Vanaf 6 april selecteert JOOST iedere week vijf bijzondere buurmannen of buurvrouwen die ze vervolgens gaat verrassen.
Met dit soort lichtpuntjes probeert JOOST de huurders een hart onder de riem te steken. Daarnaast ziet JOOST ook allerlei mooie initiatieven van huurders zelf voorbijkomen. Zo wordt in het woongebouw Rentmeester – waar veel senioren wonen - momenteel elke woensdagochtend een Corona kwiekroute georganiseerd: gezamenlijk gymoefeningen in het atrium van het woongebouw. En daarna gezellig een bakje koffie op gepaste afstand.
En de 14 ouderen die dagelijks gebruiken maakten van de maaltijdservice in Elisabetshdael krijgen hun maaltijd nu thuisbezorgd. Want JOOST en Stichting Broodnodig – die de maaltijden verzorgt – vonden het belangrijk dat juist in deze tijd mensen goed blijven eten.
Dit soort initiatieven zorgen toch voor wat mooie lichtpuntjes in deze moeilijk periode. Laten we met z’n allen goed naar elkaar omkijken. #joostvoorelkaar
Reacties