De ontwikkelingen die onze leden de laatste tijd bezig houden, zijn van grootstedelijk niveau. Om een paar ontwikkelingen te noemen: migratiestromen, betaalbaarheid van wonen, digitalisering, ouderenhuisvesting en natuurlijk ook duurzaamheid. Omdat vastgoed zo lang staat, is enige vorm van flexibiliteit gewenst. En regeren is vooruitzien. Dus is zaak om als (maatschappelijk verantwoorde) organisatie deze ontwikkelingen te signaleren en ‘in de vingers te krijgen’. En je kan als organisatie ook niet onbeperkt kennis inkopen. Dus: wat te doen?
Precies, je sluit je aan bij een netwerk, die kennis en kunde bij elkaar brengt. Het netwerk van EFL groeit nog steeds en dat laat mijns inzien ook zien dat we als sector nog veel van elkaar kunnen en willen leren. Zo stapelen we niet alleen stenen, maar ook kennis. Dat levert weer ideeën op. Plus, door kennis met en onder de leden te delen, zijn nieuwe oplossingen nooit ver weg. Dat is een grote meerwaarde, want ontwikkelingen laten zich niet stoppen door grenzen.
Zo gaan we in 2018 de grootste corporaties uit Europa in Parijs bijeen brengen. Dat moet wel interessant worden. En we delen kennis in verschillende Topic Groups, workshops en tijdens congressen. De eerstvolgende is eind november in het Belgische Gent. Met deze evenementen verbindt EFL vele woningcorporaties met elkaar en met kennisinstituten en universiteiten uit Europa.
Zo zijn we samen sterk. En dat vind ik dus mooi aan de vastgoedsector. De uitvoering is van beton, stenen en cement, maar de gedachte erachter bestaat uit het inspelen van maatschappelijke ontwikkelingen. En daar komen heel veel mooie dingen uit. Wat heb ik toch een fantastische baan!
Reacties